mr. Gerrit Hulsbergen re - algemeen directeur
Het Letselhuis b.v.
MfN mediator / Gerechtelijk Deskundige / Nivré Register expert - meer info klik op fotoGespecialiseerd mediator Personenschade 

Sinds 2003 ben ik als gespecialiseerd mediator actief op het gebied van letselschade- en overlijdensschade en heb veel ervaring in de advisering en begeleiding van partijen om zaken vlot te trekken en alsnog naar hun tevredenheid op te lossen, waarbij zij zelf een actieve rol spelen. Vaak voelt betrokkene zich pas echt gehoord in de mediation. In al die jaren bleek slechts een enkele letselschade zaak binnen de mediation niet oplosbaar. Daarin diende de rechter uiteindelijk een knoop door te hakken. Vaak volstaat één gezamenlijke bijeenkomst om zo'n ogenschijnlijk vastgelopen zaak op te lossen. In een enkele zaak blijkt een extra  tussenstap nodig in de vorm van een nader deskundigenonderzoek door bijv. een medicus, arbeidsdeskundige of rekenkundige. Mediation scheelt veel tijd, correspondentie, kosten en vooral onzekerheid. U weet direct waar aan toe te zijn. Dat is moeilijk voorstelbaar wanneer een zaak al jaren loopt, maar feit is dat wel omdat in de mediation vaak de juiste partijen aan tafel zitten om te beslissen.

Mijn opleiding, achtergrond en activiteiten

Na afronding van de HEAO studeerde ik af als jurist Nederlands Recht aan de Rijks Universiteit van Utrecht (RUU), werd gecertificeerd Nivré register-expert, gecertificeerd MfN register-mediator, gecertificeerd gerechtelijk deskundige (LRGD te Leiden) en rondde in 2018 de Grotius opleiding Personenschade (RUN) succesvol af. In 2020 volgde ik de een aanvullende specialisatie-opleiding van het Centrum voor Conflicthantering als mediator. Nuttige kennis die in de letselschadepraktijk direct toepasbaar bleek. Sinds 2003 ben ik zelfstandig ondernemer.

Ik ben docent van de mastercouse Aansprakelijkheid & Verzekering van de Erasmus Universiteit (onderdeel expertise) en sinds 2007 als basisdocent verbonden aan de MZL (middel / zwaar letsel) opleiding van OSR te Utrecht. Ik ben getrouwd, heb een gezin en ben kerkelijk actief in een PKN gemeente waar ik als vertrouwenspersoon aan verbonden ben. Sinds 2016 ben ik bestuurslid van Concours Hippique Bennekom het oudste concours in Nederland.

Complexe zaken met een groot belang & schadezaken van zelfstandig ondernemers

Vanwege mijn economisch juridische achtergrond en het feit dat ik zelf ondernemer ben, voelen ondernemers zich bij ons thuis zo leert de ervaring. De tijd dringt daar vaak en snel handelen is dan geboden. Binnen de korts mogelijke tijd ontstaat - al dan niet met behulp van andere onafhankelijk deskundigen - een scherper zicht op voor de schadevaststelling relevante zaken. Dat blijkt waardevol om bijvoorbeeld snel vervangende arbeidskracht te kunnen mobiliseren, de voortgang van de onderneming te waarborgen of om snel een bedrijfseconomische en of arbeidsdeskundige analyse of second opinion te  kunnen geven. Is er daarnaast behoefte aan hulp ter bevordering van Herstel dan wordt die vanuit de Zorg Kamer geboden steeds in overleg met beide partijen met duidelijke afspraken hoe daar ook buiten de mediation mee om te gaan.

Mensen & processen

Ik ben leergierig, nieuwsgierig en geïnteresseerd in mensen. Maar ook in het verloop van processen en hoe die verbeterd kunnen worden vanuit verstand van zaken. In het bijzonder bij vaststelling van schade aan de mens en de oplossing van conflicten daarover. Wat mensen meemaken na een veelal  (onverwachte) gebeurtenis. Wat hen beweegt en raakt. Om daarover van mens tot mens het gesprek aan te gaan met een luisterend oor en om waar gewenst actief en creatief mee te kunnen denken  en herstel te optimaliseren en restschade voortvarend en integer rechtvaardig en rechtwaardig gezamenlijk vast te stellen. Zaken - ook die vastgelopen zijn, of waarin dat dreigt-  zo versneld af te kunnen ronden buiten de rechtszaal en snel definitief een punt te kunnen zetten. Geen verantwoording meer en nieuwe wegen in te kunnen slaan met het oog op de toekomst. Dat lucht op en geeft ruimte voor herstel, zo blijkt vaak.

Nieuwsgierig? 

Denk u dat wij iets voor u kunnen betekenen? Informeer vrijblijvend via Het Letselhuis 088 - 8100 300 of mail mij rechtstreeks via gh@letselhuis.nl . De kosten van mediation worden normaal gesproken altijd door de verzekeraar vergoed. Ook die van uw belangenbehartiger tijdens de mediation. Klik hier voor de referenties van hen die ons eerder bezochtenHet Letselhuis

Het Letselhuis, de onafhankelijke procesversneller bij letselschade en arbeidsongeschiktheid. Het Letselhuis is gevestigd in een prachtig gerenoveerde villa met rietenkap in het centrum van Ede. Bij Het Letselhuis voelt u zich thuis. Neem gerust eens contact op en vraag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Letselschade.

Adres gegevens

Postadres: Postbus 8003
6710 AA Ede
Bezoek adres: Stationsweg 96
6711 PW Ede
KvK: 59344563
BTW nr: NL853432557B01